marți, 3 mai 2016

Legume umplute, la cuptor

Acum in apropierea Pastelui vin cu o reteta de legume umplute, reteta cu care am incercat  - si chiar am reusit - sa impac si capra si varza: adica sa particip si la frumoasa provocare "week-end cu spor" gazduita luna aceasta de Margareta si sa pregateasc si o delicioasa masa de post .

Fain tare la reteta asta e ca poti pregati leguma preferata a fiecaruia, cu aceeasi umplutura. Dar  hai sa va spun despre ce este vorba.



Ingrediente:

2 dovlecei,
1 vanata, 
1 ardei, 
1 rosie mare, 
200 gr ciuperci,
1 ceapa, 
3 catei usturoi, 
1 crenguta cibru, 
3 linguri bulion / pasta rosii, 
sare, piper



Preparare:

Spalam legumele si le taiem pe lungime.Cu o lingura scobim miezul pe care-l tocam marunt.

Taiem marunt ceapa si usturoiul. Le amestecam cu miezul de la legume si le calim cateva minute. Adaugam ciupercile taiate marunt si condimentam.

Cu acest amestec umplem pe rand, toate legumele. Le asezam frumos in tava pentru cuptor.

Din apa si bulion facem un sos pe care-l turnam in tava. Asezam frumos si crengutele de cimbru, acoperim si dam la cuptor pentru aproximativ o ora.


Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...