duminică, 22 august 2010

Inghetata de pepene galben

E inca vara....e inca soare...e cald...e timpul pentru o inghetata.Si cum peste tot gasesti retete de inghetata, sau auzi expresii gen "ce as manca o inghetata" azi m-am hotarat sa fii o gospodina din nou si sa fac o inghetata de casa.

Pentru asta ai nevoie de:
500 ml lapte,
3 oua,
2 plicuri zahar vanilat,
150 gr zahar,
1 lingura amidon,
2-3 felii pepene galben (sau alte fructe, in functie  de ce aroma vrei sa dai inghetatei)

Laptele il pui la fiert, la foc mic, impreuna cu cele 2 plicuri de zahar vanilat. Separat, bati cele 3 oua cu amidonul si zaharul ramas pana obtii o crema omogena.
Pepenele galben il tai cubulete marunte.

Dupa ce a fiert laptele, adaugi compozitia de oua si zahar si pui din nou la fiert, data asta la abur (adica pui un vas mai mare cu apa la fiert, iar in vasul mare adaugi vasul mai mic in care ai compozitia). Amesteci continuu pana cand obtii o crema care se glaseaza pe lingura. Dai totul la racit. Dupa ce s-a racit, adaugi pepenele taiat cubulete, pui in forme de inghetata si dai la congelator.
                                                    
Se seveste RECE (ca de aia-i inghetata) !!!!
Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...