joi, 1 iulie 2010

Pizza

Zilele astea am adunat "resturile" de prin frigider si m-am apucat de construit o pizza..preferata mea, in ale bucatariei.

Ingrediente:
1. aluat:
2-3 oua,
1 cub drojdie (cam cat o nuca)
50 ml lapte,
300 gr faina

2. compozitie:
1/2 baton salam, kaiser, afumatura, piept de pui  sau ce "carnita" doriti
50 gr. masline,
1-2 oua,
4-5 carnaciori,
1-2 cepe, 1 ardei gras (daca doriti)
300 gr cascaval

1. Aluatul se face cam asa:
Faina se pune in castron iar in miljoc se face o gaura in care asezam ouale, sarea si drojdia (muiata in prealabil in lapte caldut NU fierbinte !!!!!). Se amesteca pana devine omogen si lipicios, apoi framantam in continuare si adaugam cate putin ulei pana arata cam asa:
Dupa asta, se acopera cu un prosop si se lasa la dospit camm 30 min intr-un loc calduros, nu la rece.
Sfat: pentru a obtine un aluat pufos, framantati intr-o singura directie (la fel ca la maioneza).
Cand a crescut, tapetati masa cu putina faina sa nu se lipeasca aluatul, si intindeti foaia pentru blat.
Dupa ce ati facut blatul, il asezati in tava, dupa care adaugati compozitia.

2. Compozitia  e cam asa:
Se iau ingredientele, se taie cubulete sau felii (in functie de cum doriti sa arate pizza). Daca le taiati cubulete, adaugati in compozitie si ouale si amestecati, iar daca le taiati felii, bateti ouale si turnati peste ingredientele care au fost asezate pe blat. 
Dupa ce ati asezat compozitia pe blat, adaugati ceapa taiata pestisori si cascavalul ras si dati la cuptor.

Pofta Mareeeeeee   !!!!!!!

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...