vineri, 9 iulie 2010

Gratar cu mici, carnati, carne de pui si multa voie buna


Un week end minunat de primavara-vara, peisaj de vis si-un verde de smarald, vantul adiind lin fluturandu-ne pletele-n vant si-o gasca de prieteni. Ce-ti poti dori mai mult??!! Cum ce, au sarit toti : un vin bun si-un gratar de pomina cu povesti in jurul focului.



Ingrediente:

mici,
pulpe de pui,
carnaciori,
piept de pui,
sare, piper, 
2 catei de usturoi,
o crenguta de cimbru,
o ceapa si-o bucata de slana. 



Preparare:


Barbatii  ca ei fac gratarul , de obicei, aprind focul si cand jarul sfaraie si lemnu-i rosu` pun gratarul la incins. Asta dupa ce sufla vreo juma` de ora si se dau importanti care mai de care ca "da-te ca-ti arat eu cum se face".

Apoi striga cu putere "nevasta ...adu`ncoa carnea aia" dupa care mai scormonesc jarul cu-n bat de brad.

Carnea de pui se marineaza cu 2-3 ore inainte de gratar cu putin vin, ulei si mirodenii (cimbru, sare, piper, usturoi) 

Se unge gratarul cu slanina, sa sfaraie jarul de ciuda, apoi cu o ceapa sa lacrimeze si sa prinda carnea gust, apoi se aseaza pe gratar, rand pe rand carnurile pregatite si se intorc din cand in cand.

Aveti grija ca pe masura ce se "face carnea" sa o dati pe margini sau sa o puneti intr-un vas cu capac, sa ramana calda. In mijlocul gratarului, e mai puternic jarul. 


Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...